3 Haziran 2015 Çarşamba

Süleymaniye Çorbası Tarifi



SİZİ BİLMEM AMA BEN YAZ KIŞ ÇORBA İÇENLERDEN VE ÇORBA SEVENLERDENİM.
                BEN BİR ANKARA ÇOCUĞU OLDUĞUMDAN MIDIR BİLMEM 
                BENİM SOFRAMDA YEMEĞE ÇORBA İLE BAŞLANIR. 

               TÜRK MUTFAĞINA ÖZGÜ ÇORBALARDAN BİR TANESİ  DE 
                                             SÜLEYMANİYE ÇORBASI TARİFİM




      Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 soğan
1 havuç
1 patates
1 domates
1 kabak
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam ıspanak
Köftesi için:
150 gram dana kıyma- tuz, karabiber
    Hazırlanışı
**Soğanı doğrayıp sıvıyağ ile birlikte kavurun. Havuç, kabak, patates ve domatesi rendeleyip sırayla ekleyin. Ispanakları doğrayıp tencereye ilave edin. Sıcak su ekleyip pişirin.
** Kırmızı mercimeği ayrı bir tencerede haşlayın. Büyük bir tencerede un ve tereyağını kavurun. Pişirdiğimiz sebzeleri suyu ile birlikte kavrulan un ve tereyağının üzerine ekleyin. Haşlanan mercimeği de ilave edip biraz daha sıcak su ekleyin. Rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve pişirmeye devam edin.
 ** Köftesi için ; kıyma, tuz ve karabiberi karıştırın ve küçük parçalar kopartıp yuvarlayın. Elde edilen köfteleri fırında kızartın.
 ** Pişen çorbayı servis tabağına alın, üzerine kızarmış köfteleri ekleyip servis edin. 
                                        AFİYET OLSUN.




2 yorum:

  1. Hem sebze ağırlıklı hem mis gibi kızarmış köfte, ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi mutfağında şef, güzel düşünceniz için teşekkür ederim.

      Sil