Artık havalar ısınıyor ve ramazan geliyor günler kaldı.
İftar için çokta ağır olmayacak güzel seçeneklerle
sevdiklerimize hazırlayabileceğimiz
Türk mutfağına özgü güzel bir lezzet
HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler
6 adet patlıcan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kaşar
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı maydanoz
karabiber, tuz
Kebap için:
1/2 kg. dana kuşbaşı et
2-3 adet domates
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Yapılışı:
Et , doğranmış soğan ve yağ bir tencerede kavrulur.
Domates rendelenir.
1-2 dakika pişirilerek 2-3 bardak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Etin 1-1,5 kepçe suyu kalmalıdır.Tuz, karabiber atılır.
Patlıcanlar közlenir. Kabukları soyularak ince kıyılır.
Tencerede sıvıyağ ile un hafif sarartılır.
Patlıcan, süt, peynir rendesi konup karıştırılarak pişirilir.
Tuz atılır.
Patlıcan püresi ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilir.
Maydanoz yaprakları ile süslenir.
AFİYETLE...
Ailece çok sevdiğimiz bir yemek, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKendi mutfağında sef arkadaşım teşekkür ederim.
SilDüşüncene sağlık. Uzun bir süre giremedim, girmedim bloguma. Ancak cevap yazdım.
Kendi mutfağında sef arkadaşım teşekkür ederim.
SilDüşüncene sağlık. Uzun bir süre giremedim, girmedim bloguma. Ancak cevap yazdım.