5 Şubat 2016 Cuma

Perde Pilavi

Geleneksel Türk Mutfağı lezzetlerinden biri de 
Perde Pilavıdır
Kendine has tadı ve yapım aşamaları olan perde pilavını bu kez 
Hazır yufka ile hazırladım
Hem şık sunumu hem de pratik hazırlanışı ile sofralarınızda en çok beğenilen lezzetlerden biri olacak 
 Perde Pilavı

Birde benim tarifimle denemek isterseniz
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı
100 gram kavrulmamış badem içi
Kuş üzümü, karabiber, tarçın
2 adet orta boy soğan
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet hazır yufka
3.5 su bardağı su
Kalıbı yağlamak için margarin
Yapılışı
  • Tavuk eti tuz katılarak haşlanır. 
  • Varsa kemikleri ayıklanır ve didiklenir
  • Badem sıcak suda bekletilir kabukları soyulur.
  • Tencereye tereyağı konup soğanlar küçük olarak yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Yıkanıp süzülen pirinç tencereye ilave edilir
  • Ara sıra karıştırılarak kavrulur.
  • Yeterince tuz eklenerek 3.5 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  • Pilav demlenmek üzere tencerenin kapağı kapatılır.
  • Pilav suyunu çekip pişince altı kapatılıp dinlendirilir.
  • Ortası delik kek kalıbı yağlanır 
  • Kabuğu soyulmuş bademlerin bir kısmı sıra ile kalıba dizilir
  •  Yufka içine döşenir.
  • Kenardan artan kısımlar Kalıbın dışına sarkıtılır. 
  • Demlenen pilav yuvarlak borcama dökülür 
  • Sıra ile tarçın,  karabiber, kuş üzümü, badem ve didiklenen tavuk eti konularak bir kaşık yardımıyla hafif hafif karıştırılır 
  • Pilavın kırılmamasına dikkat edilir 
  • Karıştırılan iç pilav kalıbın içerisine eşit şekilde dökülür ve  hafifçe bastırılır.
  • Yufkanın orta kısmı delinir ve kenara sarkan kısımlar da pilavın üzerine örtülür.
  • En üst kısım da hafif yağlanarak 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan pilav servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır.
  • Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyetle..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder