Üç Renkli Börek
Hazır yufka ile hazırlayabileceğimiz çok pratik
Yapımı kolay
sunumu güzel lezzetli bir börek
Sizlerde denemek isterseniz
Malzemeler
4 adet el açması yufka
200 gram ıspanak
2 adet yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
1/2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı erimiş margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet soğan
1-2 adet haşlanmış patates
1 adet havuç
Yapılışı
- Ispanakların yapraklı kısımlarını yıkayın.
- Süzülmesi için elimizle sıkalım.
- 1-2 kaşık sıvıyağda soğanı pembeleştirelim.
- Doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip çok hafif kavuralım.
- Ayrı bir kapta haşlanmış patatesi ezip biraz tuz,karabiber ve pul biber ilave edelim.
- Diğer bir kapta da beyaz peyniri ufalayalım. Arzuya göre maydanoz ilave edebilirsiniz.
- Bir tavanın içerisine havucu rendeleyip çok az sıvıyağ ile soteliyelim.
- Bir kapta yumurtaları, sütü, yoğurdu, erimiş margarini çırpalım.
- Her bir yufkayı tezgaha serip aralarına yogurtlu karışımdam sürelim.
- Daha sonra yufkanın karşılıklı iki kenarını içe doğru 4 parmak kadar katlayalım.
- Bir kenarına uzunlamasına ıspanaklı içi, diğer kenarına da patatesli içi koyup, her iki kenarı da ortaya doğru saralım.
- Yufkanın ortasındaki boşluğa da rendelenmiş havucu koyup hepsini birlikte rulo şeklinde saralım.
- Elde edilen ruloyu 1 santim kalınlığında keserek fırın tepsisine yatay olarak yerleştirelim.
- Üzerlerine kalan karışımdan ve yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder