9 Şubat 2016 Salı

Kaymakli Kirma Boregi

Hazır yufka ile yapılan börekler 
çok pratik olduğu için 
benim de tercihlerim arasında olmuyor değil
Kaymaklı kırma börekte 
hem pratik hemde lezzetli 
Kaymağın verdiği tat da ayrı bir lezzet veriyor
Yapımı da çok kolay
Sizlerde denemek isterseniz
işte tarifim
 Kaymaklı Kırma Böreği
Malzemeler
5 adet hazır el açması yufka
3 yumurta
1 su bardağı erimiş margarin
1 kalıp beyaz peynir
1 su bardağı lor peyniri
1/2 demet maydanoz
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
125 gram kaymak
 Yapılışı
  • 1 yufka serilir.
  • Erimiş margarinle yağlanıp ortadan ikiye kesilir.
  • Üzerine lor ve maydanozla karıştırılmış beyaz peynir serpiştirilir.
  • Yarım yufka önce ön ve arkadan sonra sağ ve soldan büzülerek buruşturulur.
  • Küçük dikdörtgen şekli verilir.
  • Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizilir.
  • Bir kapta yumurta, yoğurt, süt, kaymak iyice çırpılır.
  • Bu karışım tepsideki böreklerin üzerine dökülüp 180 derecede içini çekinceye kadar pişirilir.
  • Afiyetle...
 
  

3 yorum:

  1. ellerine sağlık harika olmuş. Ustasından Yörsan lezzeti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sevgiler:)

      Sil
  2. eline sağlık arkadaşım afiyetle

    YanıtlaSil