Hazır yufka ile yapılan börekler
çok pratik olduğu için
Kaymaklı kırma börekte
Yapımı da çok kolay
Sizlerde denemek isterseniz
işte tarifim
Kaymaklı Kırma Böreği
Malzemeler
5 adet hazır el açması yufka
3 yumurta
1 su bardağı erimiş margarin
1 kalıp beyaz peynir
1 su bardağı lor peyniri
1/2 demet maydanoz
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
125 gram kaymak
Yapılışı
Yapılışı
- 1 yufka serilir.
- Erimiş margarinle yağlanıp ortadan ikiye kesilir.
- Üzerine lor ve maydanozla karıştırılmış beyaz peynir serpiştirilir.
- Yarım yufka önce ön ve arkadan sonra sağ ve soldan büzülerek buruşturulur.
- Küçük dikdörtgen şekli verilir.
- Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizilir.
- Bir kapta yumurta, yoğurt, süt, kaymak iyice çırpılır.
- Bu karışım tepsideki böreklerin üzerine dökülüp 180 derecede içini çekinceye kadar pişirilir.
- Afiyetle...
ellerine sağlık harika olmuş. Ustasından Yörsan lezzeti.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sevgiler:)
Sileline sağlık arkadaşım afiyetle
YanıtlaSil