26 Şubat 2016 Cuma

Portakalli Zeytinyagli Kereviz

En sevdiğim sebzelerden biri Kereviz
Hatta kokusunu bile çok severim.

 Soframda her şekilde tükettiğim
 bu çok faydalı sebzenin bu kez 
Portakallı Zeytinyağlı Yemeğini
 hazırladım.
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
4 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet portakal suyu
1 yemek kaşığı un
1 limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz, su
Üzerine bir tutam maydanoz
Yapılışı
  • Kereviz kabuğu soyulup limonlu suda bekletilir.
  • Havuç, patates julien doğranır.
  • Kerevizlerde aynı şekilde julien doğranır.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır.
  • Dibi düz bir tencereye önce havuçlar sonra patates ve kerevizler düzenli bir şekilde yerleştirilir.
  • Yağı, tuzu, portakal suyu, unu, şekeri ve sebzelerin seviyesine kadar suyu konur.
  • Orta hararetli ocakta pişmeye bırakılır.
  • Servis yapmadan önce üzerine maydanoz kıyılır.
Afiyetle.. 
 

1 yorum: