Susamlı Poğaça
Malzemeler
1/2 paket margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı içine beyazı üzerine
Aldığı kadar un
İç malzemesi kaşar peyniri
üzeri için Susam
- Bir kabın içerisine yaş maya konur.
- 1 kaşık şeker, 1 bardak ılık su ve maya ile üre yapılır. (kabartılır)
- Hamur yoğurulacak kabın içerisine margarin,tuz,sıvı yağ, yumurta sarısı konur.
- Mayalı karışım kabarınca diğer malzemelerin içerisine sıvı karışım yavaş yavaş ilave edilir.
- Un ilave edilerek hamur yoğurulur.
- Hamur toparlanmaya başlayınca ölçülü un kullanılarak yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Diğer tarafta bir tabağın içerisine kaşar peynirleri küçük küpler halinde dilimlenir.
- Başka bir kaseye yumurta akı ayrılır.
- Üzeri için susam bir tabağa dökülür.
- Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparılarak avuç içinde bastırılarak yuvarlanır.
- İçerisine küp doğranmış kaşar peyniri konularak tekrar yuvarlanır.
- Önce yumurta beyazına ardından her tarafı susama bulanarak tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder