10 Ocak 2017 Salı

Susamli Pogaca Tarifi

Susamlı Poğaça

Susamlı Poğaça



Malzemeler
1/2 paket margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı içine beyazı üzerine 
Aldığı kadar un
İç malzemesi kaşar peyniri 
üzeri için Susam
Yapılışı:
  • Bir kabın içerisine yaş maya konur.
  • 1 kaşık şeker, 1 bardak ılık su ve maya ile üre yapılır. (kabartılır)
  •  Hamur yoğurulacak kabın içerisine margarin,tuz,sıvı yağ, yumurta sarısı konur.
  •  Mayalı karışım kabarınca diğer malzemelerin içerisine sıvı karışım yavaş yavaş ilave edilir.
  • Un ilave edilerek hamur yoğurulur.
  • Hamur toparlanmaya başlayınca ölçülü un kullanılarak yumuşak bir hamur hazırlanır.
  • Diğer tarafta bir tabağın içerisine kaşar peynirleri küçük küpler halinde dilimlenir.
  • Başka bir kaseye yumurta akı ayrılır.
  • Üzeri için susam bir tabağa dökülür.
  • Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparılarak avuç içinde bastırılarak yuvarlanır.
  • İçerisine küp doğranmış kaşar peyniri konularak tekrar yuvarlanır.
  • Önce yumurta beyazına ardından her tarafı susama bulanarak tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder