20 Aralık 2016 Salı

Antep Fıstıklı Kek


Antep Fıstıklı Kek
 

 Antep Fıstıklı Kek
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arzu edilirse 2-3 kaşık kakao
1 çay bardağı file Antep Fıstığı
Yapılışı
 

  • Un ve kabartma tozu elenir.
  • Kek kalıbı iyice yağlanır.
  • File fıstık kalıbın her tarafına serpiştirilip buzdolabında bekletilir.
  • Fırın 175 derecede ısıtılır.
  • yumurtalar tek tek kaseye kırılır.
  • Çırpma kabına yumurtalar ve şeker konulup boza kıvamında karışım elde edene kadar mikser ile çırpılır.
  • Süt ve sıvıyağ ilave edilir.
  • Vanilya eklenir.
  • Boza kıvamındaki karışıma un karışımı ilave edilir.
  • Spatula ile alttan üste doğru karıştırılır.
  • Kakaolu istenirse karışımdan ayırıp içine kakao konur ve bir kaç kez spatula ile karıştırıp kekin üzerine dökülür.
  • Yağlanmış file fıstık serpiştirilen kalıba seri şekilde dökülerek 175 derece fırında 40-45 dakika kapağı açılmadan pişirilir.
Afiyetle.. 
 
 

1 yorum:

  1. Antep fıstığııııı içerisine bol bol atsak olur mu :)) Ellerinize sağlık, mutlu günler dilerim

    YanıtlaSil