Antep Fıstıklı Kek
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arzu edilirse 2-3 kaşık kakao
1 çay bardağı file Antep Fıstığı
Yapılışı
- Un ve kabartma tozu elenir.
- Kek kalıbı iyice yağlanır.
- File fıstık kalıbın her tarafına serpiştirilip buzdolabında bekletilir.
- Fırın 175 derecede ısıtılır.
- yumurtalar tek tek kaseye kırılır.
- Çırpma kabına yumurtalar ve şeker konulup boza kıvamında karışım elde edene kadar mikser ile çırpılır.
- Süt ve sıvıyağ ilave edilir.
- Vanilya eklenir.
- Boza kıvamındaki karışıma un karışımı ilave edilir.
- Spatula ile alttan üste doğru karıştırılır.
- Kakaolu istenirse karışımdan ayırıp içine kakao konur ve bir kaç kez spatula ile karıştırıp kekin üzerine dökülür.
- Yağlanmış file fıstık serpiştirilen kalıba seri şekilde dökülerek 175 derece fırında 40-45 dakika kapağı açılmadan pişirilir.
Antep fıstığııııı içerisine bol bol atsak olur mu :)) Ellerinize sağlık, mutlu günler dilerim
YanıtlaSil