Muzlu Süt Tatlısı
Yapılışı kolay tadı hafif bir tatlı
Kreması için
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
2 adet muz
1 adet küçük kek
Üzerine bolca hindistan cevizi
Yapılışı
- Bir tencerenin içerisine toz şeker ve un konur.
- Bir litre süt azar azar ilave edilerek karıştırılır.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar orta hararetli ocakta pişirilir.
- Dibine tutmaması için karıştırmaya devam edilir.
- Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınarak bir paket vanilya ve bir kaşık margarin ilave edilir.
- Sürekli karıştırarak vanilya ve margarin kremaya yedirilir.
- Muhallebi piştikten sonra kalıba bir kısmı dökülür.
- Bir kaşık yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde düzeltilir.
- Ortasına bir küçük kek ufalanır.
- Üzerine 2 adet muz dilimlenerek dizilir.
- Kalan muhallebi dökülüp tekrar kaşık yardımıyla düzeltilir.
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirilir.
- Servis yapmadan önce kalıptan çıkarılan tatlının etrafı bol hindistan cevizi ile kaplanır.
- Üzeri arzuya göre süslenir.
Afiyetle..
mmmm harika gözüküyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil