24 Ocak 2017 Salı

Muzlu Süt Tatlisi


Muzlu Süt Tatlısı
Yapılışı  kolay tadı hafif bir tatlı




Kreması için
1 litre süt
6 yemek kaşığı  toz şeker
6 yemek kaşığı  un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı  margarin
2 adet muz
1 adet küçük  kek
Üzerine bolca hindistan cevizi

Yapılışı

  • Bir tencerenin içerisine toz şeker ve un konur.
  • Bir litre süt azar azar ilave edilerek karıştırılır.
  • Muhallebi kıvamına  gelene kadar orta hararetli ocakta pişirilir.
  • Dibine tutmaması için karıştırmaya devam edilir.
  • Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınarak bir paket vanilya ve bir kaşık margarin ilave edilir.
  • Sürekli karıştırarak vanilya ve margarin kremaya yedirilir.
  • Muhallebi piştikten sonra kalıba bir kısmı dökülür.
  • Bir kaşık yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde düzeltilir.
  • Ortasına bir küçük kek ufalanır.
  • Üzerine 2 adet muz dilimlenerek dizilir.
  • Kalan muhallebi dökülüp tekrar kaşık  yardımıyla düzeltilir.
  • Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirilir.
  • Servis yapmadan önce  kalıptan çıkarılan tatlının etrafı bol hindistan cevizi ile kaplanır.
  • Üzeri  arzuya göre süslenir.

Afiyetle..





1 yorum: