Hazır yufka ile yapılan kolay bir o kadar da lezzetli bir börek
Patatesli Gül Böreği
Malzemeler
3 adet el açması yufka
Yufkaların arasına sürmek için
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
3/4 su bardağı sıvıyağ
iç harcı için
3-4 adet haşlanmış patates
1 küçük kuru soğan
maydanoz
tuz, pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
- Bir tencereye sıvıyağ konur.
- Yemeklik doğranan kuru soğan ilave edilip kavrulur.
- İçerisine haşlanıp ezilmiş patates ilave edilir.
- Maydanoz ince kıyılır ve patatesli harca eklenir.
- Tuz, pulbiber, karabiber serpilip iyice karıştırılır.
- Diğer bir taraftan arasına sürmek için sıvı karışım hazırlanır.
- Tezgahın üzerine bir yufka düzgünce serilir.
- Sıvı karışımdan yufkanın üzerine eşit miktarda gezdirilir.
- Yufka dört eşit parçaya kesilir.
- Geniş olan kısmına patatesli harç konularak uç kısmına doğru sarılır.
- Sarılan yufka tekrar kendi etrafında dolanır.
- Sarma işlemi bitince börekler tepsiye yerleştirilir.
- Üzerlerine kalan sıvı karışımdan sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder