Herkesin sevdiği bir kurabiye çeşiti mutlaka vardır.
Aroması ile leziz ve kıyır kıyır bir kurabiye çeşiti
Malzemeler
125 gram margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri
175 gram un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 limon kabuğu rendesi
Yapılışı
- Bir yoğurma kabına margarin alınır.
- Bir bardak pudra şekeri, sıvıyağ ve yumurta sarısı ilave edilir.
- Ayrı bir kaba un elenir.
- İçerisine vanilya ve kabartma tozu da elenir.
- Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerinin üzerine un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur.
- En son limon kabuğu rendesi ilave edilip hamur toparlanır.
- Buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- Hamur ikiye bölünüp çok kalın olmayacak şekilde silindir şekli verip bir bıçak yardımıyla kesilir.
- Kesilen kısım üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder