KARNABAHAR KIZARTMASI
Aramızda Karnabaharın kızartmasını sevmeyen yoktur
Her zaman Yemeginden çok kızartması sevilir
Bir de üzerinde sarımsaklı yoğurt ve domates sos ile lezzeti ikiye katlanır.
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
1 adet karnabahar
2 yumurta
1.5 su bardağı süt
5-6 yemek kaşığı un
tuz, pul biber, karabiber
Kızartmak için
Sıvıyağ
Üzeri için
Sarımsak yoğurtlu sos
Domates sosu
Yapılışı
- Karnabahar ayıklanıp yıkanır.
- Sirkeli suda bekletilir.
- Tekrar iyice yıkayıp geniş bir tencerede haşlanır.
- Haşlanan karnabahar süzülerek bir kenarda soğumaya bırakılır.
- Diğer taraftan bir kasenin içerisinde yumurta, süt, un, tuz ve biber ile krep hamurundan koyu bir kıvamda sos hazırlanır.
- Soğuyan karnabaharlar dal dal ayrılır.
- Hazırladığımız sosun içerisine ezmeden her tarafı sosa bulanır.
- Kızgın sıvıyağda kızartılarak havlu peçetede fazla yağı alınır.
- Servis tabağına alınca üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt dökülür.
- Domates sos gezdirilerek servis yapılır.
mmmmmm nefis gözüküyorlar :) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Soslarla daha da bi leziz oldu bu kızartma:)
SilMerhaba fatmaninmutfagi.blogspot.com Sayfama beklerim
Sil