25 Haziran 2016 Cumartesi

Zeytinyagli İmam Bayildi



 
Sizi bilmem ama ben
 patlıcanın en çok bu halini seviyorum. 
Özellikle sıcak geçen bu yaz günlerinde 
soğuk çeşitler soframa lezzet katıyor.
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
6-7 diş sarımsak
3 adet domates
2 adet yeşil biber
tuz, karabiber, 
1 adet küp şeker
üzerine bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
  • Patlıcanlar alacalı soyulur.
  • Arzuya göre bütün olarak veya dörde bölüp uzunlamasına dilimleyip kızartılır.
  • Kızartılan patlıcanlar kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülür.
  • Diğer taraftan kuru soğan yemeklik doğranır.
  • Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır.
  • Geniş bir tavada bir kaşık zeytinyağı ile kuru soğan öldürülür.
  • Küp doğranmış domatesler ilave edilir.
  • Tuz, karabiber, küp şeker ilave edilir.
  • Domatesler ölene kadar bir taşım pişirilir.
  • Ocaktan alınır.
  • Geniş bir tencereye kızartılıp dinlendirilen patlıcanlar alınır.
  • Üzerine hazırlanan domatesli sos her yerine eşit olarak dökülür. 
  • Sarımsaklar bütün olarak yerleştirilir. Çok büyükse ikiye bölünebilir.
  • Kapağı kapalı olarak orta ısılı ocakta 15-20 dakika pişirilir.
  • Servis tabağına alındıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirilip soğuk servis yapılır.
Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder