patlıcanın en çok bu halini seviyorum.
Özellikle sıcak geçen bu yaz günlerinde
soğuk çeşitler soframa lezzet katıyor.
Malzemeler
4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
6-7 diş sarımsak
3 adet domates
2 adet yeşil biber
tuz, karabiber,
1 adet küp şeker
üzerine bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- Patlıcanlar alacalı soyulur.
- Arzuya göre bütün olarak veya dörde bölüp uzunlamasına dilimleyip kızartılır.
- Kızartılan patlıcanlar kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülür.
- Diğer taraftan kuru soğan yemeklik doğranır.
- Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır.
- Geniş bir tavada bir kaşık zeytinyağı ile kuru soğan öldürülür.
- Küp doğranmış domatesler ilave edilir.
- Tuz, karabiber, küp şeker ilave edilir.
- Domatesler ölene kadar bir taşım pişirilir.
- Ocaktan alınır.
- Geniş bir tencereye kızartılıp dinlendirilen patlıcanlar alınır.
- Üzerine hazırlanan domatesli sos her yerine eşit olarak dökülür.
- Sarımsaklar bütün olarak yerleştirilir. Çok büyükse ikiye bölünebilir.
- Kapağı kapalı olarak orta ısılı ocakta 15-20 dakika pişirilir.
- Servis tabağına alındıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirilip soğuk servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder