Çikolatalı Tart Kek
Harika bir tarif tart kek
Hem yapımı kolay
hem de tadı hafif ve lezzetli
Pasta görüntüsü
kolaylığının yanı sıra tart keke
ağır bir hava da katıyor
Malzemeler
2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Çikolata sosu için:
1 kutu krema
80gr. iki adet çikolata
Yapılışı
- Yumurta ve şeker köpük kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Sıvıyağ ve süt ilave edilir.
- Unun içerisine kakao, kabartma tozu, vanilya eklenip pandispanya hamurunun üzerine bir elek yardımıyla eleyerek ve bir spatula yardımı ile yavaş yavaş söndürmeden karıştırarak kek hamuru hazırlanır.
- Yağlanmış tart kalıbına boşaltılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir.
- Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediği konrol edilerek fırından çıkarılır.
- Diğer tarafta Krema küçük bir tencereye alınır.
- Kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alınarak içerisine çikolatalar parçalanarak atılır.
- Çikolatalar eriyene kadar karıştırıp sos hazırlanır.
- Çikolatalı sos kekin üzerine dökülür.
- Üzeri arzu edilen meyveler ile süslenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder