12 Temmuz 2016 Salı

Cıkolatalı Tart Kek

Çikolatalı Tart Kek
Harika bir tarif tart kek
 Hem yapımı kolay 
hem de tadı hafif ve lezzetli
Görünümü de bir o kadar güzel
Pasta görüntüsü 
kolaylığının yanı sıra tart keke 
ağır bir hava da katıyor 
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Çikolata sosu için:
1 kutu krema
80gr. iki adet çikolata
Yapılışı
  • Yumurta ve şeker köpük kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Sıvıyağ ve süt ilave edilir.
  • Unun içerisine kakao, kabartma tozu, vanilya eklenip pandispanya hamurunun üzerine bir elek yardımıyla eleyerek ve bir spatula yardımı ile yavaş yavaş söndürmeden karıştırarak kek hamuru hazırlanır.
  • Yağlanmış tart kalıbına boşaltılır.
  • Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir.
  • Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediği konrol edilerek fırından çıkarılır.
  • Diğer tarafta Krema küçük bir tencereye alınır.
  • Kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alınarak içerisine çikolatalar parçalanarak atılır.
  • Çikolatalar eriyene kadar karıştırıp sos hazırlanır.
  • Çikolatalı sos kekin üzerine dökülür.
  • Üzeri arzu edilen meyveler ile süslenip servis yapılır.
Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder