Haşhaşlı Revani
Hem hazırlaması kolay
hem de hepimizin sevdiği bir tatlı çeşitidir
REVANİ
Bu kez de haşhaşlı revani hazırladım.
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim.
Malzemeler
3 yumurta
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı irmik
3,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvıyağ
1/2 çay bardağı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon rendesi
Şurubu için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon
Yapılışı:
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Yoğurt ve sıvıyağ ilave edilerek spatula ile karıştırmaya devam edilir.
- İrmik, mavi haşhaş, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek karıştırılır.
- Son olarak limon kabuğu rendesi de ilave edilir.
- Yağlanmış, unlanmış kare borcama dökülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir.
- Diğer tarafta tatlının şurubu için bir tencerenin içerisine ölçülere göre toz şeker ve su koyularak kaynamaya bırakılır.
- Şurup kaynamaya başlayınca altı kısılarak şerbetin koyulaşması için bir kaç dakika daha kaynatılır.
- Ocaktan almamıza yakın bir kaç damla limon suyu damlatılır.
- Bir taşım daha kaynatılıp altı kapatılır.
- Kek hamuru fırından çıkartılıp biraz dinlendikten sonra şurup soğuk olarak revaniye gezdirilir.
- Şurup çekince üzeri çırpılmış krem şanti ve meyve ile süslenerek servis yapılır.
Sunumu çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. Çok sevgiler:)
SilBu tatlıyı bende yapıyorum tadı çok güzel oluyor ama siz süslemesini çok güzel yapmışsınız :)) ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Güzel gören gönlünüze sağlık.
SilSevgiler