Yaz sofralarına çok yakışacak
Şık sunumu olan harika bir Lezzet
Kesinlikle denenesi soğuk tüketilen bir çeşit
Denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
10-12 Adet dolmalık biber
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy kabak
6-7 adet sivri biber
1 adet kapya biber
2 adet patlıcan
Sosu için:
2-3 adet domates
1 diş sarımsak
Sarımsaklı yoğurt
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
- Dolmalık biberlerin içleri boşaltılıpyıkanır.
- Diğer sebzelerde yıkanıp ayıklandıktan sonra küp küp doğranır.
- Öncelikle dolma biberler bütün olarak kızartılır, havlu peçeteye alınır.
- Sırası ile önce küp doğranmış patatesler ardından küp doğranmış kabaklar, biberler ve küp doğranmış patlıcanlar kızartılır.
- Kızartılan sebzeler havlu peçeteye alınarak fazla yağı alınır.
- Diğer taraftan sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- Geniş bir tencerede küp doğranmış domatesler sıvıyağ ilave edilerek sos hazırlanır.
- Bir diş ezilmiş sarımsak ve tuz ilave edilir.
- Sos pişirilip ocaktan alınır ve soğutulur.
- Geniş bir kabın içerisine küp doğranan ve kızartılan sebzeler alınır. Yeteri kadar tuz ilave edilir, karıştırılır.
- Dinlendirilen dolma biberlerin içerisine kızartılan sebzeler doldurulur.
- Dolma biberler servis tabağına alınır.
- Hazırlanan sarımsaklı yoğurt doldurulan biberlerin üzerine dökülür.
- Yoğurdun üzerine domates sos gezdirilir.
- Arzu edilirse pul biber ile de süslenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder