3 Haziran 2016 Cuma

Garnitürlü Biber Dolması

Yaz sofralarına çok yakışacak
 Şık sunumu olan harika bir Lezzet
 Kesinlikle denenesi soğuk tüketilen bir çeşit
Sofralarımıza çok yakışacak bir meze de diyebiliriz.
Denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
10-12 Adet dolmalık biber
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy kabak
6-7 adet sivri biber
1 adet kapya biber
2 adet patlıcan
Sosu için:
2-3 adet domates
1 diş sarımsak
Sarımsaklı yoğurt
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
  • Dolmalık biberlerin içleri boşaltılıpyıkanır.
  • Diğer sebzelerde yıkanıp ayıklandıktan sonra küp küp doğranır.
  • Öncelikle dolma biberler bütün olarak kızartılır, havlu peçeteye alınır.
  • Sırası ile önce küp doğranmış patatesler ardından küp doğranmış kabaklar, biberler ve küp doğranmış patlıcanlar kızartılır.
  • Kızartılan sebzeler havlu peçeteye alınarak fazla yağı alınır.
  • Diğer taraftan sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
  • Geniş bir tencerede küp doğranmış domatesler sıvıyağ ilave edilerek sos hazırlanır.
  • Bir diş ezilmiş sarımsak ve tuz ilave edilir.
  • Sos pişirilip ocaktan alınır ve soğutulur.
  • Geniş bir kabın içerisine küp doğranan ve kızartılan sebzeler alınır. Yeteri kadar tuz ilave edilir, karıştırılır.
  • Dinlendirilen dolma biberlerin içerisine kızartılan sebzeler doldurulur.
  • Dolma biberler servis tabağına alınır.
  • Hazırlanan sarımsaklı yoğurt doldurulan biberlerin üzerine dökülür.
  •  Yoğurdun üzerine domates sos gezdirilir.
  •  Arzu edilirse pul biber ile de süslenebilir.
Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder