12 Ağustos 2015 Çarşamba

Yogurtlu Borek Tarifi




 Eğer çok zamanınız yoksa börekler ya da mayalı hamurlar yapacak vakit bulamazsanız işte size kolay ve lezzetli bir poğaça tarifi
Malzemeler
250gr margarin(oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
4+1/4 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı tuz
Içi için 1/2 kalıp beyaz peynir
1 avuç kıyılmış maydanoz
Üzerine susam ve çörekotu
 
Yapılışı:
•Bir kabın içinde margarin, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke iyice karıştırılır.
•Bu karışıma elenmiş un, tuz, elenerek kabartma tozu, karbonat sırasıyla konularak bir taraftan karıştırılarak birbirini tutuncaya kadar sıkıştırmadan toplanarak yoğurulur.
•10 dakika dinlendirilir.
• Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparilarak avuç içinde yuvarlanir. Yassı hale getirilip içine peynir konur. •Kenar uçları yukarı gelecek şekilde sıkıştırılir.
•Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür.
•Çörekotu ve susam serpistirilerek önceden ısıtılmış fırında 175 derecede fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYETLE.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder