1 Ağustos 2015 Cumartesi

cig borek tarifi


Çiğ Börek
Eskişehir yöresine ait ve çok sevilen bir lezzet olan çiğ böreğin özelliği hamurunun incecik açılması, kızarınca kabarmasidir.Kıyması çiğ olarak konulduğu için bu ismi almıştır. Eskişehir mutfağının sevilen tatlarından biridir.

Çat kapı misafiriniz mi geldi yada beş çayına 
yapımı çok kolay ve az malzeme ile lezzetli yöresel bir börek yapalım o halde


MALZEMELER
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kadar ılık su
Içi için:
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı silme karabiber
1 çay kaşığı dolusu tuz

Kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
-Unun içine yoğurt yumurta tuz ve ılık su ilave ederek kulak memenin yumuşak bir hamur hazırlanır.
-Kıymalı iç için ise kıyma ile ince kıyılmış soğan, karabiber ve tuz hepsi karıştırılır.
-Hamur dan yumurta büyüklüğünde parçalar bölünüp merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
-Açılan hamuru  yarısına Kıymalı iç konup yayılır, hamurun yarısı üzerine kapatılıp kenarları biraz bastırılıp yağda iki yüzü pembe kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYETLE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder