8 Ağustos 2015 Cumartesi

Ruzgar Gulu Boregi Tarifi


RÜZGAR Gülü Böreği

   Kizimla birlikte kahvaltı için birseyler hazırlarken birden aklıma milfoy  hamurundan rüzgar gülü yapmak geldi.

Birlikte güzel zaman geçirmek adına iyi bir seçimdi. Kızım çok mutlu oldu ve kendi el emeği böreğini yemek onun için ayrı bir keyif oldu.


Öncelikle milföy hamurlarını buzdolabından çıkarıp yumusamasi için tezgahın uzerinde bekletiyoruz. 
Bu arada bir taraftan içine hangi malzemeyi koymak istiyorsanız onu ayarlayın. Peynir, sucuk, sosis vb...
 Üzerine sürmek için bir tane de yumurta sarısı, susam çörekotu.
Hepsi bu kadar

  • Milfoylerinizi çok fazla bekletmeden resimde görüldüğü gibi köşelerden ortaya doğru, bıçak yardımıyla kesin.Fakat ortaya 1-2 santim kala kesme işlemini bırakın.
  •  İçerisine istediğiniz iç malzemeyi koyarak milföyleri kapatın.
  •  Rüzgar gülü şekli vermek için her kestiğimiz üçgenin bir yaprağını içe doğru kapatın.
  • Fırında pişerken açılmaması için tam ortasına bir kürdan batırın.
  • Yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serperek önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 

AFİYETLE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder