Kahvaltılar veya beş çayları için hazırlayabileceginiz değişik bir çörek tarifi.
İcine tahin, susam veya haşhaş ezmesi de kullanabilirsiniz.
Özellikle çocuklar için farklı sunumlarla birşeyler yedirebilmek biz anneler için mutluluk verici. Farklı sunumlarla özellikle kızıma birseyler yedirebilmenin mutluluğunu yasiyorum.
Sizlerde denemek isterseniz işte Tarifim
2 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 küçük paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
içi için:
1 su bardağı tahin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı toz şeker
ceviz
(ben tahin yerine susam ezmesi koydum. haşhaş ezmeside olur. zevkinize göre)
Yapılışı:
☆Ilık süt şeker ve maya kabartilir.
☆Diğer malzemelerle birlikte hamur yoğurulup dinlendirilir.
☆Bu arada bir kabın içinde tahin, sıvıyağ,şeker ve ceviz karıştırılıp bir kenarda bekletilir.
☆Dinlendirilen hamur üç parçaya ayrılır.Iki parçası da beşer bezeye ayrılır.
☆Tabak büyüklüğünde açılarak aralarına Tahinli karışım sürülür.
☆Üst üste dizilir.
☆Hamurun ortasından başlayarak kenarlardan 2 santim kalacak şekilde sekiz parçaya kesilip dışa doğru katlanır.
☆Ikinci parça hamur da aynı şekilde hazırlanıp hamurun ortasına konularak kesilir ve katlanır.
☆Üçüncü parça hamur yuvarlanarak ortaya konur.
☆Yumurta sarısı sürülür.
☆Çörekotu ve susam serpistirilerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder