HAMSİ içindeki omega-3 yağı sebebi ile ciddi anlamda bir protein deposudur.
🔊 Kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde oldukça etkili olan Omega-3’ü doğal yollarla almak oldukça önemlidir.
Ancak hamsi veya diğer balık türlerinin kızartılarak tüketilmesi ne yazık ki değerli besin maddelerinin kaybolmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle mümkünse kızartmak yerine buğulama ve fırında pişirme gibi yöntemlerle hazırlanması önerilmektedir.
Bizde ne yapıyoruz 🔊🔊
FIRINDA HAMSİ KUŞU 👌👌
HAZIRLANIŞINDA İSE FARKLI BIR SUNUMUMLA LAVAŞ ARASI
HAMSİ DÜRÜM
Yapılışını ister blogumdan play tuşuna basarak isterseniz de FIRINDA HAMSİ Nasıl Yapılır? HAMSİ DÜRÜM Tarifi linkine tıklayarak da izleyebilirsiniz.
✅ Balığınızı ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın
Suyu süzülünce
(Balığın kılçığını çıkarıp her iki balığı birbirine iç kısımları gelecek şekilde yapıştırın)
✅ Bir kabın içinde mısır unu, tuz ve pul biber karışımına bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
✅ Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin veya bir fırça yardımıyla sürün
✅ Önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirin
Çok kurutmayın
Afiyetle..
HAZIRLANIŞI ÇOK KOLAY
BU ŞEKİLDE de OLDUKÇA HAFİF
Ve ÜSTELİK MUTFAĞINIZ TERTEMİZ, KOKUSUZ
KOKU VE MUTFAK BATTI DERDİ YOK 💯
💯
Tarifimi beğendiyseniz
beğeni ve yorum yapmayı unutmayın.
Daha fazla yemek tarifimi görmek için Youtube Gülerinyemekleri Kanalıma abone olmayı unutmayın
Yeni tariflerde görüşmek üzere
GÜLERİN YEMEKLERİ' nden SEVGİLER
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder