5 Ocak 2019 Cumartesi

PATLİCANLİ CİTİR BOREK

Patlıcanlı Çıtır Börek
Yapımı kolay, lezzetli aynı zamanda da çıtır çıtır bir börek
İç harcında patlıcan olması ayrıca lezzet katıyor
Hazır yufka ile hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif
denemenizi tavsiye ederim

Malzemeler
3 adet el açması yufka
5 adet patlıcan
1 orta boy kuru soğan
2 adet domates
4-5 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, pul biber, kara biber
Yufkaların arasına sürmek için
100 gram margarin
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Susam ve çörek otu
Yapılışı
  • Kuru soğan yemeklik doğranır.
  • Yeşil ve kırmızı biber ince doğranır.
  • Domatesler küp şeklinde doğranır.
  • Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına dilimlenir ve küçük küpler halinde kesilir.
  • Geniş bir tavada sıvıyağ konur.
  • Sırası ile kuru soğan, yeşil ve kırmızı biberler, patlıcan ve küp doğranmış domates eklenerek sotelenir
  • Sebzeler yumuşayınca tuz, kara biber, pul biber ilave edilip bir kaç dakika daha sotelenip soğutulur.
  • Diğer tarafta bir yufka tezgahın üzerine serilir.
  • Hazırlanan sıvı karışım bir fırça yardımıyla her tarafına eşit şekilde sürülür.
  • Nişasta serpiştirilir
  • Yufka uç kısımlarından içeri doğru dikdörtgen oluşturacak şekilde dört parmak kadar katlanır
  • Tekrar sıvı karışım sürülür
  • Nişasta serpiştirilir
  • Yufkanın üst ve alt kısımlarına iç harç konup karşılıklı rulo sarılır.
  • Dört parmak boyunda dilimlenerek fırın tepsisine yerleştirilir
  • Aynı işlem tüm yufkalara uygulanır.
  • Tepsiye dizilen böreğin üzerine kalan sıvı karışımdan sürülür.
  • Susam ve çörek otu serpiştirilir
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyetle..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder