Yapımı kolay, lezzetli aynı zamanda da çıtır çıtır bir börek
İç harcında patlıcan olması ayrıca lezzet katıyor
Hazır yufka ile hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif
denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
3 adet el açması yufka
5 adet patlıcan
1 orta boy kuru soğan
2 adet domates
4-5 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, pul biber, kara biber
Yufkaların arasına sürmek için
100 gram margarin
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Susam ve çörek otu
Yapılışı
- Kuru soğan yemeklik doğranır.
- Yeşil ve kırmızı biber ince doğranır.
- Domatesler küp şeklinde doğranır.
- Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına dilimlenir ve küçük küpler halinde kesilir.
- Geniş bir tavada sıvıyağ konur.
- Sırası ile kuru soğan, yeşil ve kırmızı biberler, patlıcan ve küp doğranmış domates eklenerek sotelenir
- Sebzeler yumuşayınca tuz, kara biber, pul biber ilave edilip bir kaç dakika daha sotelenip soğutulur.
- Diğer tarafta bir yufka tezgahın üzerine serilir.
- Hazırlanan sıvı karışım bir fırça yardımıyla her tarafına eşit şekilde sürülür.
- Nişasta serpiştirilir
- Yufka uç kısımlarından içeri doğru dikdörtgen oluşturacak şekilde dört parmak kadar katlanır
- Tekrar sıvı karışım sürülür
- Nişasta serpiştirilir
- Yufkanın üst ve alt kısımlarına iç harç konup karşılıklı rulo sarılır.
- Dört parmak boyunda dilimlenerek fırın tepsisine yerleştirilir
- Aynı işlem tüm yufkalara uygulanır.
- Tepsiye dizilen böreğin üzerine kalan sıvı karışımdan sürülür.
- Susam ve çörek otu serpiştirilir
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder