KUZU KAPAMA NASIL YAPILIR? Düdüklü Tencerede Kolay Kuzu Kapama Tarifi ve Yıldız Şehriye Pilavı
Yapımı çok kolay, çok lezzetli,sunumu çok göz alıcı harika bir tarif
Düdüklü Tencerede Kolay Kuzu Kapama
Düdüklü Tencerede Kuzu Kapama Tarifi ve Malzemeleri
1 adet kemikli kuzu kol eti
1 Türk kahve fincanı su
tuz, pulbiber, kekik
Kuzu Kapama Yapılışı:
Kuzu etleri düdüklü tencerenin içerisine düzgün bir şekilde yerleştirilir
Üzerine bir fincan su konur
Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar pişirilir
Daha sonra etin pişip pişmediği suyu olup olmadığı kontrol edilir.
Servis yapmadan önce tuz pul biber kekik serpilir.
Yıldız Şehriye Pilavı Tarifi - Yapılışı :
Bir tencerenin içerisine 2 kaşık sıvıyağ konup 2 su bardağı yıldız şehriye ilave edilir.
Karıştırarak rengi değişecek kadar kavrulur.
Üzerine sıcak su ilave edilip pişirilir.
2 çay kaşığı tuz eklenir
Ara ara suyu yeterli mi ve şehriyenin pişip pişmediği kontrol edilir
Kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır
Servis tabağına konur
Afiyetle..
Tarifimi beğendiyseniz beğeni ve yorum yapmayı unutmayın
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARIM
YOUTUBE GÜLERİNYEMEKLERİ
INSTAGRAM GÜLERİNYEMEKLERİİ
YOUTUBE YEMEK TARİFLERİM
YOUTUBE TATLI TARİFLERİM
Bu gün ne yapsam? diyorsanız yeni tariflerimi kaçırmamak için takip edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder