Kek kek olalı hiç böyle dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olmadı
Haşhaş mantolu kakaolu kekim hem dış görünüşüyle hem de tadıyla yiyenlerden tam not aldı
Bu tarifimi kesinlikle denemelisiniz
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı hindistan cevizi (arzunuza göre ekleyebilirsiniz.Lezzet kattığını düşünüyorum)
Kalıbı bulamak için sarı haşhaş
Yapılışı
- Unun içerisine kakao, kabartma tozu eklenerek bir kaseye un karışımı elenir
- Kek kalıbı iyice yağlanır
- Kalıbın her tarafını kaplayacak şekilde sarı haşhaş dökülür
- Fırın 175 derecede ısıtılır
- Yumurtalar tek tek kaseye kırılır
- Çırpma kabına yumurtalar ve şeker konulur
- Boza kıvamında karışım elde edene kadar mikser ile çırpılır
- Süt ve yağ ilave edilir
- Vanilya eklenir
- Boza kıvamındaki karışıma un ilave edilir
- Spatula ile alttan üste doğru karıştırılır
- Margarin ile iyice yağlanmış olan kek kalıbına hamur seri bir şekilde dökülür
- 175 derece fırında 40-45 dakika kapağı açılmadan pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder