5 Ocak 2019 Cumartesi

Hashasli Kakaolu Kek



Haşhaş Mantolu Kakaolu Kek
Kek kek olalı hiç böyle dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olmadı
Haşhaş mantolu kakaolu kekim hem dış görünüşüyle hem de tadıyla yiyenlerden tam not aldı
Bu tarifimi kesinlikle denemelisiniz

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı hindistan cevizi (arzunuza göre ekleyebilirsiniz.Lezzet kattığını düşünüyorum)
Kalıbı bulamak için sarı haşhaş
Yapılışı
  • Unun içerisine kakao, kabartma tozu eklenerek bir kaseye un karışımı elenir
  • Kek kalıbı iyice yağlanır
  • Kalıbın her tarafını kaplayacak şekilde sarı haşhaş dökülür
  • Fırın 175 derecede ısıtılır
  • Yumurtalar tek tek kaseye kırılır
  • Çırpma kabına yumurtalar ve şeker konulur
  • Boza kıvamında karışım elde edene kadar mikser ile çırpılır
  • Süt ve yağ ilave edilir
  • Vanilya eklenir
  • Boza kıvamındaki karışıma un ilave edilir
  • Spatula ile alttan üste doğru karıştırılır
  • Margarin ile iyice yağlanmış olan kek kalıbına hamur seri bir şekilde dökülür
  • 175 derece fırında 40-45 dakika kapağı açılmadan pişirilir
Afiyetle










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder