10 Kasım 2018 Cumartesi

Hindistan Cevizli Leopar Kek

HİNDİSTAN CEVİZLİ LEOPAR KEK
Hindistan Cevizli Leopar Kek
Bir kek düşünün Hem yumuşacık hem görüntüsü güzel hem de tadanlar tarafından tam not almış ve Çok leziz
İşte bu kekim tam kıvamında ve deseni ile çok beğenildi
Yine Sevdiklerimize giden yol mutfaktan geçsin dedim ve başladım kekimi yapmaya


Malzemeleri her evde bulunan bir tarif
Yapımı ise oldukça kolay
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2,5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Limon kabuğu rendesi
Leopar deseni için
1 tatlı kaşığı kakao
Ayrıca 1 çay kaşığı kakao
Bir miktar da kek karışımından
Ve kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvam olup kalıptan akmaması için çok az un


Yapılışı
  • Un, kabartma tozu elenir
  • Kek kalıbı yağlanır 
  • Fırın 175 derecede ısıtılır 
  • Yumurtalar tek tek kaseye kırılır 
  • Çırpma kabına yumurtalar ve şeker konulur
  • Boza kıvamında karışım elde edene kadar mikser ile çırpılır
  • Süt ve sıvıyağ ilave edilir
  • Vanilya eklenir
  • Boza kıvamındaki karışıma un karışımı ilave edilir
  • Spatula ile alttan üste doğru karıştırılır
  • Hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesi ilave edilip hafifçe karıştırılır
Leopar desenini vermek için
  • İki tane ayrı küçük cam kaselere kakaolar ayrı ayrı konup üzerine kek karışımından dört-beş kaşık dökülüp karıştırılır
  • Sıkma pompası veya torbasına bu karışımlar ayrı ayrı konup kalıba şekil verilir
  • Kalan kakaolu hamurdan üzerine de şekiller yapılır
  • 175 derece fırında 40-45 dakika (ilk yarım saat kapağı açılmadan) pişirilir
Afiyetle..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder