Nar Soslu Süt Tatlısı
Hem yapımı kolay hem tadı güzel
hem de şerbetli tatlılara göre daha hafif
Bence şimdiden girin mutfağa
Bu hafif ve leziz tatlının yapım aşamalarına gelince
(Sizler arzu ettiğiniz diğer meyvelerle de yapabilirsiniz)
Çilek, böğürtlen, vişne ... veya farklı bir meyve suyu seçim size kalmış
Malzemeler
Kreması için
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Narlı Jöle için
2,5 su bardağı nar suyu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
- Bir tencerenin içerisine toz şeker ve un konur
- Bir litre süt azar azar ilave edilerek karıştırılır
- Muhallebi kıvamına gelene kadar orta hararetli ocakta pişirilir
- Dibine tutmaması için karıştırmaya devam edilir
- Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınarak bir paket vanilya ve bir kaşık margarin ilave edilir
- İyice karıştırılır
- Hazırlanan krema tart kalıbına düzgün bir şekilde her tarafına gelecek şekilde dökülür
- Bir kaç saat buzdolabında soğumaya bırakılır
- Malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir
- İlk sıcaklığı geçince muhallebinin üzerine döküp buzdolabında dinlendirilir
- Arzuya göre süslenip servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder