Bu tarifi isterseniz yemek olarak isterseniz de bir börek çeşidi olarak her ne şekilde olursa olsun sofralarınızda tercih etmelisiniz.
Bana göre başlı başına bir yemek hem de özenle hazırlanmış gösterişli ve çok ta leziz
Gelin Bohçası
Malzemeler
1 kg el açması yufka
İç harcı için:
1/2 kg tavuk kuşbaşı
2 orta boy havuç
1 su bardağı bezelye(konserve veya haşlanmış)
1 orta boy kuru soğan
tuz, karabiber, pul biber
Sıvıyağ
Sıvı Karışım için:
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 yumurta
1 yumurta sarısı (üzerine)
Bohça yapabilmek için
Şerit halinde kesilmiş fırın kağıdı
Yapılışı
- Bir tencerede yağ ile birlikte temizlenmiş ve küp şeklinde doğranmış havuçlar sote edilir.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan ve tavuklar ilave edilir.
- Tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Bezelyeler ilave edilir.
- Tuz, karabiber, pul biber ilave edilerek soğumaya bırakılır.
- İç harcı için
- Yarım paket margarin eritilir.
- Sıvı yağ, 1 yumurta ve süt katılarak harç hazırlanır.
- Diğer tarafta yufkalar bir pasta tabağının çapı kadar yuvarlak kesilir.(ben bu işlem için pasta tabağını kalıp olarak kullandım.)
- Bir yufka tezgahın üzerine serilir.
- Üstüne sıvı karışım sürülüp bir kat daha yufka konur.(2 kat olacak)Tekrar sıvı karışım sürülür.
- Soğutulmuş tavuklu iç ortaya konur. Kenarlar ortada toplanarak şerit kesilen fırın kağıdı ile bağlanır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder