8 Ekim 2016 Cumartesi

Kisir

Geleneksel Türk mutfağı Lezzetlerinden 
Sofralarımızın vazgeçilmez 
tatlarından biridir Kısır.

 İnce bulgurla yapılan bu lezzet 
özellikle misafir sofralarımızda ve beş çaylarımızda
 çok tercih edilir.
Her ne kadar bir çok şekilde hazırlanıyor olsa da
 Kısırı bir de benim tarifimle deneyin derim.

Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy kuru soğan
2 adet limon
tuz, pulbiber,  kimyon, karabiber
nar ekşisi, sıvıyağ
maydanoz, dilerseniz taze soğan

Yapılışına gelince
  •  Geniş bir karıştırma kabına ince bulgur dökülür.
  • Domates ve biber salçası eklenir.
  • Üzerine azar azar ılık su ilave edilir.
  • Elimizde yoğurarak bulgurun şişmesi sağlanır.
  • Su miktarı bulgurun yenilebilirlik kıvamına göre azar azar eklenerek yoğrulmaya devam edilir.
  • 2 adet limon suyu ilave edilir.
  • Tüm baharatlar eklenir.
  • Ayrı bir tarafta kuru soğan ince ince kıyılır
  • 1 çay bardağı kadar sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar pişirilir.(mide problemimden dolayı ben soğanı kavuruyorum. Arzu ederseniz siz kavurmadan bulgurla yoğurarak pişirebilirsiniz.)
  • Kısırın içerisine  ilave edilir.
  • Damak tadınıza göre nar ekşisi ve kıyılmış maydanoz ekleyerek karıştırıp servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.
 Afiyetle..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder