24 Ekim 2016 Pazartesi

Bolonez Soslu Makarna


Makarna durum yani sert buğdaydan elde edilen irmiğin su ve bazı zenginleştirici maddeler ile karıştırılması ve istenilen şekiller verilip kurutulması suretiyle elde edilen gıda maddesidir.
Tahıl ürünlerinden olan makarna karbonhidrat bakımından çok zengin bir besin kaynağıdır.

Makarna sofralarımızda bir çok şekilde yer alabilir.
Ben bu kez Bolonez soslu Makarna Hazırladım.
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Bolonez Soslu Makarna
Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domamtes salçası
1 adet havuç
1 adet kabak
1-2 diş sarımsak
2 adet domates
300 gram kıyma
1 paket oba makarna 
1 su bardağı kaşar peyniri

Yapılışı
Bolonez sos için 
  • Havuç ve kabak küp küp doğranır.
  • Domatesler kabukları soyulup küçük küpler halinde doğranır.
  • Soğan yemeklik doğranır. 
  • Geniş bir tavaya sıvıyağ ilave edilip soğan eklenip bir kaç dakika kavrulur .
  • İçerisine kıyma ilave edilip kavurmaya devam edilir.
  • Küp şeklinde doğranmış havuç ve kabaklar eklenip 5-10 dakika pişirilir.
  • Önce doğranmış domatesler ve bir kaç dakika sonra da salça ilave edilir.
  • Tuz ve bir miktar su eklenerek pişirilir.
  • Diğer tarafta makarna tuzlu suda haşlanıp süzülür.
  • Makarna servis tabağına alınarak üzerine hazırlanan bolonez sos ilave edilir.
  • Kaşar peyniri serpiştirilip sıcak servis yapılır.
Afiyetle..



2 yorum:

  1. Sanırım Oba Makarna ile çokda lezzetli olmuştur. Yiyenlere yarasın. Bolonez sosu havuçlu denememiştim. Ellerinize sağlık Gülerin yemekleri

    YanıtlaSil
  2. Nursevin Ablacım cok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil