27 Temmuz 2016 Çarşamba

Aglayan Kurabiye

Ağlayan Kurabiye

Bu kurabiye çok farklı 
Çok hafif ve şerbetli oluşu onu daha da lezzetli kılıyor.

Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
 Ağlayan Kurabiye
Malzemeler
1 margarin
2 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvıyağ
4-5 yemek kaşığı kakao
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un
Şurubu için
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için çikolatalı sos
Yapılışı
  • Bir yoğurma kabına yumurta ve toz şeker alınır.
  • Şekerler eriyene kadar bir kaşık yardımıyla çırpılır.
  • Sıvıyağ ve margarin ilave edilir.
  •  Kabartma tozu, vanilya, kakao ve aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Buzdolabında 10-15 dakika dinlendirilir.
  • Hamurdan 45 gramlık parçalar alarak elde yuvarlanıp fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.
  • İlk sıcaklığı geçene kadar bekletilir.
  • Diğer taraftan 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker iyice karıştırılır.
  • Ilıyan kurabiyeler sütlü şerbete batırılıp borcama dizilir.
  • Soğuyunca üzerlerine çikolatalı sos dökülüp servis yapılır.
Afiyetle..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder