Ağlayan Kurabiye
Bu kurabiye çok farklı
Çok hafif ve şerbetli oluşu onu daha da lezzetli kılıyor.
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Ağlayan Kurabiye
Malzemeler
1 margarin
2 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvıyağ
4-5 yemek kaşığı kakao
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un
Şurubu için
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için çikolatalı sos
Yapılışı
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Ağlayan Kurabiye
Malzemeler
1 margarin
2 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvıyağ
4-5 yemek kaşığı kakao
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un
Şurubu için
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için çikolatalı sos
Yapılışı
- Bir yoğurma kabına yumurta ve toz şeker alınır.
- Şekerler eriyene kadar bir kaşık yardımıyla çırpılır.
- Sıvıyağ ve margarin ilave edilir.
- Kabartma tozu, vanilya, kakao ve aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Buzdolabında 10-15 dakika dinlendirilir.
- Hamurdan 45 gramlık parçalar alarak elde yuvarlanıp fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçene kadar bekletilir.
- Diğer taraftan 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker iyice karıştırılır.
- Ilıyan kurabiyeler sütlü şerbete batırılıp borcama dizilir.
- Soğuyunca üzerlerine çikolatalı sos dökülüp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder