28 Kasım 2015 Cumartesi

Karnabahar Graten Tarifi


Kış mevsiminin gelmesiyle karnabahar da 
sofralarımızda daha da çok yerini almaya başladı.
Ne var ki bir çok faydası olan bu sebzeyi 
özellikle çocuklarımıza yedirmek biraz zor oluyor. 
Farklı sunumlarla
 farklı şekillerde
 sunarsak belki de sevmeyenlerin bile 
tercih edebileceği bir tat olabilir.

 Her ne kadar bizim evdekiler de pek hoşlanmasa da
 tabii ki bende soframda yer veriyorum Karnabahara..
Bu kez de graten olarak hazırladım. 
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Karnabahar Graten
Malzemeler
1 orta boy karnabahar
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 adet haşlanmış havuç
1 adet kapya biber
Bir kase kaşar peyniri
Bir tutam maydanoz
tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı
  • Karnabahar ayıklanıp dallarına ayrılır ve iyice yıkanır.
  • Bir tencereye alınarak haşlanır.
  • Haşlanan karnabaharlar bir borcama dizilir.
  • Havuç ve kapya biber küp küp doğranıp karnabaharların üzerine yerleştirilir.
  • Ayrıca bir tencerede tereyağı ve un hafif kavrulur ve ardından süt ilave edilerek beşamel sos hazırlanır.
  • Hazırlanan sos soğutulduktan sonra içerisine yumurta, maydanoz ve baharatlar ilave edilir.
  • Karnabaharın üzerine hazırlanan sos eşit bir şekilde dökülür.
  • En sonunda rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edilip fırında üzeri kızarana dek pişirilir. (10-15 dakika)
  • Servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır.
Afiyetle...





Karnabaharın faydaları saymakla bitmiyor.
Kansere karsı koruyucu etkisi var.
Mide rahatsızlıklarına iyi geliyor.
Karnabahar beyini koruyor.
Kemik erimesini engelliyor.
Sindirim sistemini düzenliyor. 
Kabızlığa iyi geliyor.
Kalp hastalıklarına karşı koruyor.
Karaciğer dostu. 
İçerdiği bir çok vitamin ve mineral ile tam bir şifa kaynağı...
olan bu sebzeyi sofralarımızdan eksik etmeyelim...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder