FELLAH KÖFTESİ
Yöresel yemekler arasında bulgurla yapılanların
bende yeri bir başka.
Her ne kadar Ankaralı olsam da bulgurla yapılan tatlar
hep favorim olmuştur.
Fellah köftesi de bunlardan sadece biri
Adana, Mersin, Hatay yöresine ait benim de çok sevdiğim farklı bir tat.
Bulgur soframızdan eksik etmememiz gereken besinlerden sadece biri.
Rahatsızlık vermemesi için yapım aşamasında bir kaşık kimyon kullanırsanız problem olmaktan da çıkar.
Eğer sizlerde yapmak isterseniz
İşte Tarifim
MALZEMELER
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı irmik
Sosu için
1 çay bardağı sıvıyağ
3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
5-6 diş sarımsak
Yapılışına gelince
- Bulgur 2 su bardağı sıcak suyla ıslatılır ve şişmesi beklenir.
- Un, irmik,biber salçası, domates salçası ve tuz ilave edilerek yoğurulur.
- Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlanır ve parmağınızla ortasına bastırarak şekillendirilir.
- Bolca su bir tencerede kaynatılır.
- Köfteler içine atılıp köfteler suyun üstünde yüzmeye başlayana kadar haşlanır ve bir kevgir yardımıyla süzerek sudan çıkarılır.
- Sos için sıvıyağı bir tencereye alınır ve içerisine domatesler rendelenir.
- Salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Bir kaşık kimyon ve ezilmiş sarımsak ilave edilip 3-4 dakika kısık ateşte pişirilir.
- Haşlanan köfteler servis tabağına alınır.
- Sos köftelerin üzerine gezdirilir.
- Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder