Tuzlu kurabiyelere güzel bir örnek daha
Mis gibi mahlep kokulu
Tuzlularınız içerisinde yer alması gereken
Malzemeler
100 gram margarin
1 yumurta
1çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
biraz tuz
Aldığı kadar un
Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu
(Çatal Kurabiye Yapılışı) :
- Önce sıvı sonra kuru malzemeler ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır.
- Yoğurulan hamurdan küçük bezeler alınır
- Tezgahın üzerinde uzunlamasına şeritler şeklinde açılır.
- İki ucunu birleştirdikten sonra fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
AFİYETLE...
Çatal Kurabiye |
Çatal Kurabiye |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder