16 Kasım 2013 Cumartesi

Çatal Kurabiye Tarifi


Tuzlu kurabiyelere güzel bir örnek daha
Mis gibi mahlep kokulu 
Tuzlularınız içerisinde yer alması gereken 
güzel bir kurabiye
Malzemeler
100 gram margarin
1 yumurta
1çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
biraz tuz
Aldığı kadar un
 Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu
 (Çatal Kurabiye Yapılışı) :


  • Önce sıvı sonra kuru malzemeler ilave edilerek yumuşak  ele yapışmayan bir hamur yapılır. 
  • Yoğurulan hamurdan küçük bezeler alınır 
  • Tezgahın üzerinde uzunlamasına şeritler şeklinde açılır.
  • İki ucunu birleştirdikten sonra fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir. 
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 
AFİYETLE... 
Çatal Kurabiye

Çatal Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder