16 Kasım 2013 Cumartesi

Antep Usulu Yagli Köfte

Antep Usulu Yağlı Köfte
Hazırlanışı Çiğ köfte ile aynı şekilde yapılıyor olsa da daha çok sıcak yaz günlerinde etsiz olması nedeniyle ve nispeten çiğ köfteye göre daha hafif olduğu için sıklıkla tercih edilen yöresel bir lezzet 
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim



Antep Usulu Yağlı Köfte
Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 silme tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı isot
2-3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet limon
yarım bağ maydanoz
2 su bardağı su
Yapılışı

  • Geniş bir kabın içerisine köftelik bulgur dökülür
  • Kuru soğan ve sarımsak küçük küpler halinde ince kıyılır
  • Üzerine ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsak eklenir
  • Birer kaşık biber ve domates salçası ilave edilip karıştırılır
  • Üzerine iki su bardağı soğuğa yakın ılık su dökülüp yoğurulur.
  • Su azar azar ve kontrollü eklenir
  • Soğanlar ve bulgur iyice birbirine yedirilerek yoğrulmaya devam edilir
  • Baharatlar ve limon suyu ilave edilip tekrar yoğurulur
  • Tadımlayarak bulgurun pişip pişmediğine bakılır
  • Köfte hazır olunca maydanoz ilave edilir
  • En son sıvıyağ bir tavada kızdırılarak köftenin üzerine dökülür
  • İlk sıcaklığı geçince şekil verilip servis tabağına alınır


Afiyetle..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder