24 Mayıs 2016 Salı

Cevizli İrmik Helvasi


Cevizli İrmik Helvası
Kesinlikle yapımı çok kolay ve pratik bir tarif
Tarifimde ki ölçüleri uygulayın  
İşte o zaman ağız tadınıza uygun 
lezzetli bir helva yapmış olacaksınız.
 Ölçüleri birebir kullanıyorum 
 Tadına doyum olmayan 
leziz bir irmik helvası hazırlamış oluyorum.
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
1/2 paket irmik
1/2 paket margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 litre su
1-2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ceviz (iri kıyılmış)
Yapılışı
  • Margarin ve sıvıyağ tencereye alınıp irmik ilave edilir.
  • Ocağın en büyük gözünde kısık ayarda bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavrulur.
  • Rengi pembeleşmeye başlayınca un ilave edilip bir kaç kez daha kavrulur.
  • Diğer tarafta toz şeker ve sıcak su karıştırılır.
  • Şekerin erimesi sağlanır.
  • İri kıyılmış ceviz ilave edilir.
  • Kavrulan irmiğin içerisine şekerli su yavaş yavaş ilave edilir.
  • Hızlı hızlı karıştırılarak şerbetin çekmesi sağlanır.
  • Servis tabaklarına konularak sıcak servis yapılır.
Afiyetle...




3 yorum:

  1. Yapması da çok zevkli yemesi de yanına dondurmayla bayılırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim begeninize. Sevgiler

      Sil
  2. ellerinize sağlık ne kadar da güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil