Cevizli İrmik Helvası
Kesinlikle yapımı çok kolay ve pratik bir tarif
Tarifimde ki ölçüleri uygulayın
İşte o zaman ağız tadınıza uygun
Ölçüleri birebir kullanıyorum
Tadına doyum olmayan
leziz bir irmik helvası hazırlamış oluyorum.
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
1/2 paket irmik
1/2 paket margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 litre su
1-2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ceviz (iri kıyılmış)
Yapılışı
- Margarin ve sıvıyağ tencereye alınıp irmik ilave edilir.
- Ocağın en büyük gözünde kısık ayarda bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavrulur.
- Rengi pembeleşmeye başlayınca un ilave edilip bir kaç kez daha kavrulur.
- Diğer tarafta toz şeker ve sıcak su karıştırılır.
- Şekerin erimesi sağlanır.
- İri kıyılmış ceviz ilave edilir.
- Kavrulan irmiğin içerisine şekerli su yavaş yavaş ilave edilir.
- Hızlı hızlı karıştırılarak şerbetin çekmesi sağlanır.
- Servis tabaklarına konularak sıcak servis yapılır.
Yapması da çok zevkli yemesi de yanına dondurmayla bayılırım :))
YanıtlaSilCok tesekkur ederim begeninize. Sevgiler
Silellerinize sağlık ne kadar da güzel gözüküyor :)
YanıtlaSil