Zeytinyağlı portakallı yemeğinin tadını mı
desem yoksa enfes salatasını mı
Birde üzerinde beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi varsa
o tada doyum olur mu hiç
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
4 adet kereviz
250 gram mantar
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
tuz, şeker, sıvıyağ
Beşamel Sos için
2,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
sıvıyağ, tuz, kara biber,
Üzeri için
Kaşar Peyniri
Yapılışı
- Küçük doğranmış soğan, sarımsak ve havuç sıvıyağda sotelenir.
- Biraz kavrulunca üzerine doğranmış mantarlar eklenir.
- Elma dilimi veya küp doğranmış kerevizler de eklenerek bir süre daha sotelenir.
- Daha sonra 1/2 su bardağı su ilave edilerek pişirilir.
- Diğer tarafta sıvıyağ ile un kavrulur.
- Üzerine süt ilave edilerek karıştırılır.
- Tuz eklenir.
- Kerevizli karışım fırın kabına alınır.
- Üzerine beşamel sos gezdirilir.
- En son kaşar peyniri serpilip fırında pişirilir.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder