28 Mart 2016 Pazartesi

Besamel Soslu Mantarli Kereviz

Kereviz en sevdiğim sebzelerden biridir. 
  Kokusuna bile bayılırım.
Zeytinyağlı portakallı yemeğinin tadını mı
 desem yoksa enfes salatasını mı
Bu kez de Kerevizi Mantarla buluşturdum.

 İnanın çok beğeneceksiniz.
Birde üzerinde beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi varsa
 o tada doyum olur mu hiç
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
4 adet kereviz
250 gram mantar
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
tuz, şeker, sıvıyağ
Beşamel Sos için
2,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
sıvıyağ, tuz, kara biber, 
Üzeri için
Kaşar Peyniri
Yapılışı
  • Küçük doğranmış soğan, sarımsak ve havuç sıvıyağda sotelenir.
  • Biraz kavrulunca üzerine doğranmış mantarlar eklenir.
  • Elma dilimi veya küp doğranmış kerevizler de eklenerek bir süre daha sotelenir.
  • Daha sonra 1/2 su bardağı su ilave edilerek pişirilir.
  • Diğer tarafta sıvıyağ ile un kavrulur.
  • Üzerine süt ilave edilerek karıştırılır.
  • Tuz eklenir.
  • Kerevizli karışım fırın kabına alınır.
  • Üzerine beşamel sos gezdirilir.
  • En son kaşar peyniri serpilip fırında pişirilir.

Afiyetle...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder