16 Şubat 2021 Salı

KUZU KAPAMA NASIL YAPILIR ? ve Yıldız Şehriye Pilavı - Duduklu Tencerede Kolay Kuzu Kapama

KUZU KAPAMA NASIL YAPILIR? Düdüklü Tencerede Kolay Kuzu Kapama Tarifi ve Yıldız Şehriye Pilavı Yapımı çok kolay, çok lezzetli,sunumu çok göz alıcı harika bir tarif Düdüklü Tencerede Kolay Kuzu Kapama Düdüklü Tencerede Kuzu Kapama Tarifi ve Malzemeleri 1 adet kemikli kuzu kol eti 1 Türk kahve fincanı su tuz, pulbiber, kekik Kuzu Kapama Yapılışı: Kuzu etleri düdüklü tencerenin içerisine düzgün bir şekilde yerleştirilir Üzerine bir fincan su konur Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar pişirilir Daha sonra etin pişip pişmediği suyu olup olmadığı kontrol edilir. Servis yapmadan önce tuz pul biber kekik serpilir. Yıldız Şehriye Pilavı Tarifi - Yapılışı : Bir tencerenin içerisine 2 kaşık sıvıyağ konup 2 su bardağı yıldız şehriye ilave edilir. Karıştırarak rengi değişecek kadar kavrulur. Üzerine sıcak su ilave edilip pişirilir. 2 çay kaşığı tuz eklenir Ara ara suyu yeterli mi ve şehriyenin pişip pişmediği kontrol edilir Kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır Servis tabağına konur Afiyetle.. Tarifimi beğendiyseniz beğeni ve yorum yapmayı unutmayın

SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARIM
Bu gün ne yapsam? diyorsanız yeni tariflerimi kaçırmamak için takip edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder