8 Şubat 2021 Pazartesi

Fırında Hamsi Nasıl Yapılır? Hamsi Dürüm Tarifi - Hamsi Ayıklama

HAMSİ içindeki omega-3 yağı sebebi ile ciddi anlamda bir protein deposudur. 🔊 Kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde oldukça etkili olan Omega-3’ü doğal yollarla almak oldukça önemlidir. Ancak hamsi veya diğer balık türlerinin kızartılarak tüketilmesi ne yazık ki değerli besin maddelerinin kaybolmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle mümkünse kızartmak yerine buğulama ve fırında pişirme gibi yöntemlerle hazırlanması önerilmektedir.

Bizde ne yapıyoruz 🔊🔊 FIRINDA HAMSİ KUŞU 👌👌 HAZIRLANIŞINDA İSE FARKLI BIR SUNUMUMLA LAVAŞ ARASI HAMSİ DÜRÜM 
Yapılışını ister blogumdan play tuşuna basarak isterseniz de FIRINDA HAMSİ Nasıl Yapılır? HAMSİ DÜRÜM Tarifi linkine tıklayarak da izleyebilirsiniz.
✅ Balığınızı ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın Suyu süzülünce (Balığın kılçığını çıkarıp her iki balığı birbirine iç kısımları gelecek şekilde yapıştırın) 
✅ Bir kabın içinde mısır unu, tuz ve pul biber karışımına bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 
✅ Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin veya bir fırça yardımıyla sürün 
✅ Önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirin Çok kurutmayın Afiyetle.. 

HAZIRLANIŞI ÇOK KOLAY BU ŞEKİLDE de OLDUKÇA HAFİF Ve ÜSTELİK MUTFAĞINIZ TERTEMİZ, KOKUSUZ KOKU VE MUTFAK BATTI DERDİ YOK 💯 💯
Tarifimi beğendiyseniz beğeni ve yorum yapmayı unutmayın.
Daha fazla yemek tarifimi görmek için Youtube Gülerinyemekleri Kanalıma abone olmayı unutmayın
Yeni tariflerde görüşmek üzere 
GÜLERİN YEMEKLERİ' nden SEVGİLER
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder